SANT JORDI 2011 (1): LLEGIM?


S'apropa la diada de Sant Jordi... per això volem convertir els llibres en protagonistes durant un dies!

"Llegim per passsar-ho bé, per gaudir d'una història, per evasió personal, per plaer.

Llegim per aprendre i guanyar cultura, per informar-nos, per tenir una finestra oberta als coneixements.

Llegim per guanyar un element de comunicació, per compartir experiències i acostar-nos als altres. Llegim per ser ciutadans del món"

Ni llegir ni els llibres tenen edat...

LLEGIM?


Uns quants consells per ser un bon seleccionador de llibres:
  • Descobriu on es poden trobar bons llibres. Una llibreria ben assortida, una biblioteca acollidora, un catàleg de confiança... que compten sempre amb un eficient equip humà al darrere, són els llocs ideals on els pares i els nens trobaran els títols més convenients.
  • Destineu temps a la recerca. Dediqueu bones estones sense presses a descobrir el fons de la llibreria o de la biblioteca escollida.
  • Mostreu calma davant l'allau d'ofertes lectores.
  • Deixeu-vos aconsellar pels professionals: llibreters, bibliotecaris, per catàlegs i revistes especialitzades...però el suggeriment sempre s'ha d'acollir com el què és i passar-lo pel sedàs dels propis gustos i criteris.
  • No caigueu en el fet de comprar per comprar. L'adquisició d'un llibre s'ha de fer conscientment, amb il.lusió i ganes. Aquesta actitud respectuosa envers la compra s'ha de transmetre als nens.
  • Tingueu clar que els llibres no són objectes d'usar i llençar. I igual que en l'adquisició, comprometre els nens en la valoració de la part física del llibre és una tasca en què els pares s'han d'implicar amb ganes i constància.
  • Sapigueu acollir i també relativitzar la influència de les modes en literatura.
  • Escolteu els nens i ateneu els seus gustos.
Tots aquests bons consells els recull el llibre: "Llegim? Pares i fills: una invitació al plaer de la lectura" de Lola Casas i Jesús González per Cercle deLectors.

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24