DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

El 25 de novembre, dia internacional de l’Eliminació de la violència contra les dones, té el seu origen en el brutal assassinat a garrotades de les germanes Mirabal, -Minerva, Patria i Maria Teresa-, activistes polítiques, per ordre del dictador Rafael Trujillo de la República dominicana, el 1960. La commemoració data del Primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe, Bogotá 1981.

Donat que la violència de gènere cada vegada es produeix a edats més baixes considerem que la prevenció i l’educació en valors com ara la igualtat, el respecte, la tolerància, el reconeixement i el diàleg ha de començar ja en les escoles de primària.

Des de la prevenció i des de l’educació podrem lluitar contra aquesta xacra social contribuint a canviar aquestes relacions i invertir la tendència de les estadístiques.

Tan sols així, treballant tant amb les famílies com amb els més petits, ens assegurem de que aquests valors estiguin totalment interioritzats pels nostres joves per tal de poder trencar l’espiral de violència de gènere que no deixa de créixer a la nostra societat. Aquests valors són més fàcils d’assolir quan el personal docent i les famílies formen part del treball conjunt. És el compromís de tota la comunitat educativa del centre el que fa possible canviar les creences que hi ha darrera de les actituds violentes.


La coherència entre el que s’explica a l’alumnat a les classes i els models familiars que veuen a casa seva facilita aquest canvi de mentalitat. En cas contrari, els i les noies viuen aquest procés de conscienciació com a una contradicció i sol prevaler el model de relació que veuen a les seves llars.

Així, la violència de gènere està augmentant vertiginosament entre la gent jove, independentment del seu nivell d’estudis i/o classe social.

L'Institut Català de les Dones vol sensibilitzar la població jove contra la violència sexista amb la campanya "Talla amb els mals rotllos".

És necessari un canvi cultural en l'àmbit de les relacions socials i personals per erradicar la violència contra les dones. Nosaltres com a pares hem de posar-hi el nostre granet de sorra.

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24