LA FaPaC DEMANA NO FER UN ÚS POLÍTIC DEL CATALÀ A L'ESCOLA

  • La FaPaC crida a la comunitat educativa a rebutjar i ignorar en bloc la sentència per tal de no afavorir els interessos d'aquells que volen generar un conflicte que no es viu als centres educatius.
  • La federació exigeix al nou Govern una defensa ferma del model d'immersió lingüística.

La FaPaC mostra el seu rebuig i incomprensió davant la sentència del Tribunal Suprem, ja que suposa un atac frontal al model d'immersió lingüística del sistema educatiu català. Es tracta d'una sentència, més política que jurídica, que no té sentit perquè a Catalunya no existeix cap conflicte lingüístic ni social a causa de l'ús del català als centres educatius.

La sentència ha de ser viscuda amb plena normalitat -ja que no invalida la llei d'educació- per tal de no alimentar situacions de conflictivitat que no existeixen i que, en canvi, poden derivar en conseqüències nefastes per a l'educació del nostre país com la segregació escolar, la fractura social i, fins i tot, la xenofòbia. No ens hem de permetre afavorir els interessos d'aquells que volen fer un ús polític i partidista de la llengua a l'escola.

La FaPaC exigeix al nou Govern que faci una defensa ferma i contundent del model educatiu català definit al Pacte Nacional d'Educació i a la Llei d'Educació de Catalunya per tal de preservar la immersió lingüística. Aquest model ha obtingut resultats satisfactoris en benefici de la cohesió social i ha servit per lluitar contra la dualització a l'escola per raons lingüístiques. A més, Catalunya té un nivell de comprensió lectora en castellà superior al de moltes comunitats plurilíngües, tal com ho constata el darrer informe PISA.

Com a mostra del seu rebuig a la sentència, la FaPaC s'adhereix a la Declaració Institucional signada per entitats catalanes de la societat civil (Centre Unesco de Catalunya, PEN Català, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, Ciemen, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, Associació de Mestres Rosa Sensat i Linguapax).

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24