EL MÈTODE TOMATIS: UNA EINA ÚTIL PER PAL.LIAR EL FRACÀS ESCOLAR



El Mètode Tomatis és una teràpia musical basada en la reeducació de l’oïda per a potenciar l'aprenentatge i desenvolupament global de les persones. Això s'aconsegueix escoltant, filtrades a certes freqüències altes, composicions de Mozart, cant gregorià i la veu materna tal com s’escolta des de l'úter.

Aquest estímul de la intel·ligència dels més petits, també es fa servir en el cas de nens amb problemes d'aprenentatge i trastorns diversos en el seu desenvolupament.

Alguns terapeutes apliquen i recomanen el mètode Tomatis per a tractar problemes com el dèficit d'atenció (amb o sense hiperactivitat), retards en l'aprenentatge, autisme, dislèxia... També pot resultar beneficiós pels problemes d'equilibri i coordinació (relacionats amb l’oïda), problemes d'integració sensorial i de motor, síndrome d'Asperger, trastorns generalitzats de desenvolupament, síndrome de Down i problemes d’oïda en general.

Penseu que, per a parlar, escoltar, llegir i escriure és necessari saber discriminar i analitzar els sons que ens arriben, per la qual cosa el correcte funcionament de l' oïda és fonamental. Aquesta és la base per a qualsevol aprenentatge: quan més ben entrenat tinguin els nens el sentit auditiu, més facilitats tindran a l'hora de realitzar aquestes tasques.

És per això, que us convidem a llegir l'entrevista de la secció de "La Contra" de La Vanguardia a Cori López, especialista del mètode, la qual afirma:
"El mètode Tomatis pal.liaria un terç del fracàs escolar"


Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24