FRUITES I VERDURES


Tot i que geogràficament estem situats a la zona de l'anomenada "Dieta Mediterrània", la incidència de sobrepès i obesitat infantil en l'última dècada està augmentant d'una manera alarmant i preocupant.

Bàsicament pel sedentarisme de l'estil de vida que portem actualment, i perquè la manera d'alimentar-se ha variat radicalment: mengem menjars més hipercalòrics, menys equilibrats, poc sans, presència de molt menjar pre-cuinat, massa sal, massa bolleria industrial i massa begudes ensucrades. És per això que volem fer especial incidència en la importància del consum de fruita i verdura.

'5 al dia' és un moviment internacional que promociona el consum de fruites i hortalisses al món i que està present en més de 40 països dels 5 continents amb la finalitat de:

Informar sobre els beneficis del consum diari de 5 racions de fruites i hortalisses fresques.
Divulgar aquest missatge a tota la societat, incidint especialment en la població infantil, grans beneficiaris del seu consum.
Influir en la millora dels hàbits alimentaris de la nostra societat.
Incrementar el consum per càpita de fruites i verdures fresques fins assolir el nivell recomanable.
Per què 5 racions al dia?
Perquè és el nombre mínim de racions de fruites i verdures fresques que hem de consumir cada dia si volem mantenir una dieta sana i equilibrada. Us adjuntem un enllaç d'aquest moviment a l'estat espanyol:


Un altre efecte col·lateral de l'estil de vida actual i conseqüència directa de la globalització, és que ens hem acostumat a trobar al mercat qualsevol producte a qualsevol època de l'any. No respectar i aprofitar la temporada de cada producte fa que la nostra percepció d'aromes, sabors i textures dels aliments enganyi la nostra memòria organolèptica. Però això podem canviar-ho amb un gest tan senzill com abastir-nos preferentment de productors de proximitat i quan li correspon a l'aliment que volem consumir. Aquesta mesura també és una manera de potenciar l'economia local i ser més sostenibles a nivell mediambiental.

Per donar-vos un cop de mà, i relacionat amb el tema d'avui, us adjuntem dues taules amb un resum de les verdures i fruites de temporada per a poder-les gaudir en el seu millor moment. Si cliqueu a sobre d'un mes en concret, us apareixeran les que corresponen a aquell mes.
Aquest mes de febrer que encetem demà, és bo per a consumir:

VERDURES:
Bledes, alls, carxofes, api, albergínia, bròquil, carbassó, col llombarda, coliflor, endívia, escarola, espinacs, pèsol, faves, mongeta tendra, enciam, pebrot, porro, remolatxa, col, raves, tomàquets.

FRUITES:
Maduixa, maduixot, kiwi, llimona, mandarina, taronja, plàtan, aranja.

I recordeu: Alimentar-se bé és important per a la vostra salut, però encara ho és més pels nens. Ells es troben en el millor moment de la seva vida per a adquirir hàbits alimentaris que els conveteixin en adults sans.
Font: MARM (Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino)

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24