CREIX DE MANERA ALARMANT EL NOMBRE DE CONTINGUTS A LA XARXA QUE FAN APOLOGIA DE L'ANORÈXIA I LA BULÍMIA


L'Agència de Qualitat d'Internet (IQUA) i l'Associació contra la Bulímia i l'Anorèxia (ACAB) han presentat l'Informe anual sobre la difusió i proliferació de continguts d'apologia de l'anorèxia i la bulímia a la xarxa (2010), i llancen un crit d'alerta al conjunt d'organitzacions implicades per tal que prenguin mesures concretes per mirar de posar fre a aquest augment de continguts nocius, altament perjudicials per a la salut dels menors.

De l'Informe anual sobre la difusió i proliferació de continguts d'apologia de l'anorèxia i la bulímia a la xarxa (2010) en destaquen les següents dades:
  • Increment dels llocs web que fan apologia de l'anorèxia i la bulímia: en un cercador com Google apareixen al voltant de 500.000 pàgines pro anorèxia i pro bulímia en menys d'un segon.
  • Perill que aquest tipus de pàgines pot comportar a la societat i a la salut de les persones: el 75% de persones que consulten aquests continguts de la xarxa són menors d'edat.
  • L'apologia de l'anorèxia i la bulímia està proliferant considerablement a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter, Hi5, Tuenti...).
  • Perfil dels usuaris: preferentment noies (95%) que desitgen aprimar-se a qualsevol preu i s'apropen de manera molt perillosa a aquest tipus de trastorns.
  • Percentatge de la població malalta per trastorns de la conducta alimentària a Catalunya: el 6% de les noies joves i adolescents (entre 12 i 24 anys) pateixen un trastorn de la conducta alimentària i el 11% estan en alt risc de patir-ne.
  • Durant l'any 2010 IQUA ha aconseguit tancar prop del 50% de pàgines d'aquest tipus denunciades pels usuaris.
  • IQUA i ACAB insten a la societat i a les grans plataformes a denunciar i col·laborar per impedir la proliferació d'aquests continguts nocius a la xarxa.
  • Pautes i eines per a la prevenció i detecció precoç dels trastorns de la conducta alimentària: el coneixement per part de les famílies i dels nois i noies del perill que suposen aquests continguts que conviden a fer "curses" per perdre pes és essencial per contrarestar el seu efecte nociu.


A continuació oferim unes declaracions per a l'Agència EFE d'un responsable de (IQUA):

Per saber més sobre l'Anorexia i Bulímia us adjuntem un enllaç amb l' l'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB)

Fonts:L'Agència de Qualitat d'Internet (IQUA) i Agència EFE

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24