FOTOS PASSANT DELS 3 TOMBS - FOLGUEROLES 2011


El diumenge 20 de febrer, gràcies a la invitació de l'Associació Hípica dels Tonis de Folgueroles, seixanta nens i nenes de l'escola van poder participar al Passant dels Tres Tombs. 

Un dels rituals més lligats a la festivitat en honor de Sant Antoni Abat és la benedicció dels animals, que al nostre poble es fa durant el cerimonial dels Tres Tombs, un antic ritual convertit en una desfilada festiva.

L’origen dels Tres Tombs es remunta a meitat del segle XX i se situa en les voltes sagrades que efectuaven els genets al voltant de la capella del convent de Sant Antoni de Barcelona, ubicat al carrer del mateix nom al barri del Raval barceloní, el dia del sant, després de la benedicció d’animals. La desfilada dels Tres Tombs, considerada d’origen barceloní, es va estendre arreu del país.

La Festa ha anat evolucionant i tot que durant una època va gairebé desaparèixer, actualment ha tornat a ressorgir amb força i es celebra a la majoria de poblacions catalanes. En la versió actualitzada de la Festa el ritus principal consisteix en donar 3 voltes amb els cavalls, carros i altres animals de tir per l'interior de la població. Per això, aquest ritus s'anomena Tres Tombs o també “Passades”, “Beneïdes” i “Passant”.

Aquest any, l'AMPA ha volgut iniciar la participació activa en el Passant a fi d'acostar els nens a la tradició i a l'amor pels animals. Amb aquesta iniciativa les futures generacions en cuidaran de mantenir la festa.

Perquè això fos possible, cal agrair la col.laboració del CEIP Mossèn Cinto i el seu equip de mestres, que van cedir-nos el pati pel guarniment dels carros la vigília de la Festa, i uns dies abans també van permetre la instal.lació d'un carro amb animal inclòs al pati, perquè els nens i nenes poguessin dibuixar-lo. Els dibuixos resultants d'aquesta activitat van ser exhibits en una exposició el mateix diumenge.

Els nens i nenes de l'escola van participar-hi amb dos carros guarnits per l'ocasió, i van anar pujant i baixant en grups de 20 a les tres parades establertes: Al polígon industrial, a la Plaça de Cal Rei i a la Plaça davant les piscines.

A continuació us adjuntem algunes imatges de la festa i els seus preparatius, tot agraint especialment a en Jordi Vila, pare de l'escola, que ens hagi aportat algunes de les fotos.


Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24