MENJAR-SE ELS MOCS ÉS SA


Hem trobat una notícia ben curiosa...que no podem avalar amb cap estudi rigorós, però que si més no per xocant hem pensat que estaria bé fer-ne un post. Cadascú que ho valori com li sembli.


Furgar el nas, com fan els nens, està considerat com un acte de mal gust i si a més, decideixen ingerir allò que han aconseguit atrapar amb els dits, encara provoca més rebuig.

Pel famós neumòleg austríac Friedrich Bischinger, en canvi, l'automucofàgia o acte de menjar-se els mocs, aporta avantatges per a la salut de les criatures.

Aquest doctor opina que “amb els dits s’arriba a llocs on és impossible arribar amb un mocador i es mantenen netes les fosses nasals”. Menjar-se els mocs ajuda a reforçar, assegura, el sistema immunològic dels més petits. El nas funciona com una mena de filtre de les bactèries que intenten introduir-se al nostre cos. “Quan ens mengem un moc, aquest funciona com una mena de vacuna”.

Bischinger demana als pares que no es renyi als nens i que se'ls animi a posar-se els dits dins el nas “perquè és quelcom natural i, des del punt de vista mèdic, és una cosa meravellosa”.
 Font: Diari ara

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24