PARES INFORMATS, NENS PROTEGITS


Ahir, 8 de Febrer, es va celebrar el Dia de la Internet Segura,  una data en què les organitzacions socials s'adrecen als ciutadans per oferir-los consells d'un ús de la gran xarxa global que per damunt de tot eviti riscos als menors d'edat. 

Incorporar els fills a les TIC no és només una qüestió de facilitar les eines, sinó que és necessari un acompanyament i una supervisió al igual que es fa amb altres aspectes de l’educació dels més petits. Per això, cal moltes vegades formar-se primer i sobretot estar al dia. Aqui teniu diferents recursos per a pares responsables:


Aprendre jugant
Amb els infants res millor que un joc per conèixer alguns del riscos als quals estem exposats quan naveguem per la xarxa:El joc de Navega segur

A on col·loquem el PC a casa?
Un dels consells que tots els experts recolzen és el de col·locar l’ordinador en un lloc comú de la casa, de forma que la utilització dels infants pugui ser supervisada pels adults. Al següent enllaç teniu:

La càmera web: una finestra a la nostra intimitat
Una càmera web pot ser una eina de comunicació fantàstica, però també una finestra a la intromissió de persones que no sempre tenen bones intencions. Abans de posar un gomet a la lent per evitar que ens vegin és millor seguir alguns consells bàsics per poder-la fer servir amb tranquil·litat:

Què compartim a les xarxes Socials
La participació a les xarxes socials és una activitat cada vegada més habitual entre tota la població. Aquesta participació ha de ser meditada, parant especial atenció a la informació que compartim al nostre perfil i a les nostres publicacions. Al següent enllaç trobareu consells per fer servir les xarxes socials sense riscos, amb una descripció de les principals característiques per configurar un perfil segur amb les opcions de privacitat corresponents:

Per últim us deixem amb un vídeo del Campanya 2011 del Dia de la Internet Segura sota el lema: És més que un joc, és la teva vida!


Font: Seguretat en Xarxa: Blocs de la Xarxa Òmnia

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24