UN DE CADA TRES NENS DE 3 A 12 ANYS PATEIX EXCÉS DE PES


El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, i el president de la Fundació Thao, Henri Garcia, al centre. Foto: ACN.
Ahir, la majoria de diaris publicaven la notícia sobre un estudi elaborat pel programa Thao-Salut infantil, que centra la seva actuació en fomentar els bons hàbits alimentaris durant els primers anys de vida dels més petits, i que s'ha fet a 26.251 nens de 29 municipis d'arreu de l'Estat espanyol. Les conclusions són que un de cada tres nens de 3 a 12 anys pateix sobrepès.


Un altre estudi que ha elaborat la Fundació la Caixa conclou que el nivell d’ingressos i la situació laboral dels pares no expliquen la variació de l’obesitat en els nens, però en canvi l'educació dels pares és clau per a prevenir-la. Els estudis que tenen els progenitors, i més concretament la mare, són els que fan davallar més la taxa de nens que pateixen aquest problema. En concret, si la mare té estudis universitaris, el percentatge cau del 22 al 17 per cent. Si és el pare el que té estudis de grau superior, baixa del 18 al 14%.

Cal ser molt curosos en la dieta dels nostres fills i filles, per tal que aprenguin bons hàbits i siguin adults sans en un futur.

Hem trobat un vídeo a la xarxa de l'organizació The Precinct, a Australia, que l'ha fet per a donar a conèixer l'epidèmia social actual del menjar brossa. Aquest anunci preten conscienciar-nos de la perillositat de l'obesitat infantil i per no deixar indiferent a ningú ha utilitzat unes imatges molt colpidores.
AVÍS: El vídeo que us presentem a continuació pot ferir la sensibilitat.



S'acaba l'anunci amb aquesta reflexió:
Injectaries brossa als teus fills?
Llavors perquè els alimentes d'això?
Fonts: Diaris AVUI+ i ara.cat 

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24