8 DE MARÇ: DIA INTERNACIONAL DE LES DONES



Avui fa Cent anys que commemorem el Dia Internacional de les Dones. Si voleu saber-ne més, us convidem a fer una mica d'història sobre el perquè d'aquesta commemoració. 

La imatge que veieu és el cartell guanyador del concurs que cada any convoca l'Institut Català de les Dones per il.lustrar la celebració. L'edició d'enguany sota el lema "Les dones i el temps",  havia de fer referència a la noció del temps per tal de fer visible la quantitat de tasques i la inversió temporal que carreguen les dones en la vida quotidiana.

El temps és protagonista de molts estudis recents i cada cop pren més força la idea que la lliure administració del mateix pot ajudar o perjudicar al desenvolupament de les persones. En la qüestió de gènere és evident que les dones occidentals assumeixen, majoritàriament, moltes tasques, i per tant, desenvolupen molts rols. Les noves polítiques orienten la intervenció per aconseguir una repartició equitativa entre home i dona i, també, amb la resta de la família., però tot i així, després de tot un segle de commemorar-ho queda molt per fer... i tal com diu l'escriptora Emma Riverola avui al Periódico és trist ser "reines per un dia" i que a més el futbol encara prengui protagonisme :

"Aquesta jornada tenyida de violeta que acapara titulars, dades -la majoria depriments- i alguna protesta. El Dia de la Dona és en si mateix la celebració d'una derrota. La constatació que, fins i tot sent la meitat de la humanitat, seguim anant un o centenars de passos per darrere dels homes. Un dia de protagonisme. Un de 365. Com la jornada de dissabte a la llotja del Barça. Una imatge. Una excepció. Un guarniment. Un condescendent privilegi del poder dominant. Reines per un dia… Sempre que la jornada no coincideixi amb la Champions."

Fonts: ICD(Institut català de les Dones) - http://www.social.cat/ -El Periódico

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24