CAL RECUPERAR L'UNIFORME ESCOLAR?

Foto: La Vanguardia

Cal recuperar l'uniforme a l'escola o, si més no, establir unes normes de vestimenta més igualitàries? Aquesta és la pregunta que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, trasllada als consells escolars de cada centre de Catalunya, amb la voluntat d'obrir un debat per "reflexionar sobre la conveniència de vestir de determinades maneres en un ambient de treball". En declaracions a l'ACN (Agència Catalana de Notícies), Rigau s'ha mostrat preocupada per " l'obsessió dels alumnes de saber cada dia què es posen, de canviar, certa competència i vinculació immediata amb les modes". De moment, però, el Govern no té previst emetre cap norma relativa als codis de vestimenta dels escolars.

"Veiem que en els darrers anys s'han anat perdent els valors de la voluntat, esforç, ordre, disciplina, respecte mutu...Però l'uniforme no ens retornarà tot això. Personalment, no crec que l'uniforme sigui la solució al fracàs escolar. Les famílies, els docents i la societat en general hauríem de repensar altres estratègies per recuperar aquests valors" Són paraules d'Imma Fuyà, Presidenta de la Fapac, el passat mes de febrer. Tot i així, assegura que no hi estan ni en contra ni a favor de la implantació de l'uniforme: "Simplement, no hem debatut el tema. Considerem que en educació hi ha altres qüestions molt més importants a discutir"

Per altra banda, el pedagog i membre de la junta de govern del Col.legi de Pedagogs de Catalunya (Copec), Jordi Puig, creu que fa falta una mica de coherència: reflexionar i treballar més sobre la forma de vestir tant a casa com a les escoles. "És molt millor arribar a acords entre la comunitat educativa per a posar límits i normes a la vestimenta escolar que imposar un uniforme. A més, des del punt de vista pedagògic, seria més interessant parlar sobre les normes de vestimenta amb els propis alumnes i discutir amb ells si és millor que vagin tots igual o que cadascú vagi al seu gust dintre d'uns límits establerts".

Tot i que com hem dit el Govern no té previst emetre cap norma al respecte, l'oposició ha titllat de forma unànime al Govern de crear una "cortina de fum" perquè no es parli de l'escassa acció política dels primers 100 dies de l'Executiu.

I vosaltres, què en penseu de tot plegat? Animeu-vos a deixar els vostres comentaris.



Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24