POLSERES VERMELLES


Aquesta temporada TV3 emet la sèrie "Polseres Vermelles", creada per Albert Espinosa i dirigida per Pau Freixas, que retrata, amb humor i tendresa, el dia a dia d'un grup de nens en un hospital infantil. A diferència d'altres sèries de ficció ambientades en un hospital, a "Polseres vermelles" els metges cedeixen tot el protagonisme als pacients, en aquest cas, cinc nois i una noia d'entre 8 i 15 anys que coincideixen en un hospital a causa de diverses malalties.

Sense defugir les circumstàncies especials en què es troben, la història d'aquests sis nens i adolescents mostra les vivències i situacions pròpies dels nois i noies de la seva edat, però amb la diferència que el seu món és un hospital, i això fa que ho visquin tot amb una gran intensitat.

El passat 17 de febrer fèiem un post sobre la recomanació dels especialistes en explicar els temes tabú als nens i on es destacava que "No se'ls ha d'amagar els aspectes obscurs i dramàtics de la vida", com ara la malatia. Tot i que s'emet tard, (però es pot gravar o veure a través de TV3 a la carta), és una sèrie per a tots els públics, amb una gran intensitat emocional, que té com a nexe de la història les ganes de viure i l'afany de superació i és una bona oportunitat perquè els nens prenguin consciència d'aquests aspectes menys agradables de la vida explicats d'una forma entenedora per a ells.

La sèrie està tenint gran acceptació, i de fet, ens consta que a cicle mitjà de l'escola ja tenim un grup de "Polseres" (que no són vermelles, però el nom del qual no rebel.larem per mantenir-los en l'anonimat) que aprofita els valors que difon aquest grup tan especial, com a teló de fons dels jocs a l'hora del pati: una mostra que els nens són especialment receptius quan s'utilitza el llenguatge adequat.

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24