SURT AL MERCAT UNA MOTXILLA ERGONÒMICA PER A PREVENIR LESIONS D'ESQUENA


El dimarts 15 de març, l'unitat de rehabilitació de l'hospital maternoinfantil de Sant Joan de Deu va presentar una motxilla ergonòmica per a prevenir el mal d'esquena entre els escolars, que ha desenvolupat en col.laboració amb la firma catalana Miquelrius.

Fa un any, el departament de rehabilitació de l'hospital va començar les investigacions després de detectar un augment del mal d'esquena per l'excés de pes de les motxilles i el seu ús incorrecte. Segons constaten els metges d'aquest centre: el 10% dels nens, i encara més els adolescents, tenen mal d'esquena per aquest motiu. Els mals hàbits més freqüents són: l'excés de pes, l’oscil·lació de la càrrega i portar la bossa penjant d'una sola espatlla.

Les motxilles escolars han d'anar el més subjectes possible, amb els estris que pesen més a la part interior, enganxades a l'esquena i immobilitzades amb una cinta de velcro; s'ha de procurar que no es moguin ajustant-les també a la cintura i que no pesin més del 15% del pes del seu portador. Aquests són els criteris amb els quals ha estat dissenyada. La nova motxilla té dos compartiments i una tira de subjecció interna per a garantir la correcta fixació dels llibres i evitar el seu desplaçament mentre el nen es mou.

La base és trapezoïdal, per tal que els llibres no caiguin, i inclinada perquè descansi a la part alta de les natges, la part superior és ovalada.

Aquest tipus de motxilla es reconeix per un distintiu i un prospecte que explica com cuidar l'esquena. A continuació podeu veure un vídeo explicatiu amb les seves principals característiques.



Fonts: La Vanguardia i Europa Press


Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24