EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA I EL CATALÀ A L'ESCOLA

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a "L'oracle" de Catalunya Ràdio.

La FaPaC (Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya) expressa el seu rebuig a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a fer que el castellà sigui llengua vehicular a les escoles juntament amb el català. La federació defensa fermament el model d'escola català.

En aquest mateix sentit també s'ha manifestat la plataforma SOM ESCOLA.CAT (formada per un conjunt d’entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu que,  arran de les sentències del Tribunal Suprem, s'han organitzat per refermar el seu suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa.)


La consellera d'Ensenyament Irene Rigau ha estat aquest dilluns a "L'oracle", de Catalunya Ràdio, i ha dit que no cal recórrer a la insubmissió a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè les normes avalen el model d'immersió.

La consellera assegura que hi ha normes a favor de la llengua catalana i es poden aplicar i garanteix, a més, el suport del govern a la mobilització a favor de la llengua per fer possible "que cada generació descobreixi que eliminant el català a l'escola volem anul·lar el sentit de pertinença a la nació".

Rigau ha orientat mestres i professors a continuar treballant com fins ara i ha assumit tota la responsabilitat del que pugui passar si finalment el recurs que presentarà Ensenyament no atura l'aplicació de la sentència. Incomplir-la podria suposar la seva inhabilitació per exercir un càrrec públic.
Fonts:3cat24.cat /somescola.cat

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24