MÉS DEL 50% DE NENS PATEIX MAL D'ESQUENA


El 50% dels nens i el 69% de les nenes d’entre 13 i 15 anys han patit mal d’esquena alguna vegada. Un fet que incrementa el risc que aquesta dolència acabi sent crónica i que els provoqui limitacions a l’edat adulta. La incidència dels mals d’esquena augmenta a partir dels 10 anys però entre les 13 i els 15 ja és similar a la dels majors d’edat, según les dades donades a conèixer per l’Organització Mèdica Col·legial (OMC) i la Fundació Kovacs.
El president de l’OMC, Juan José Rodríguez Sendín, ha presentat una campanya per prevenir aquest problema que comprèn l’adopció de mesures simples, segons ha explicat. La campanya inclou un còmic amb consells per prevenir les dolències i afrontar la recuperació quan apareixen. Una de les causes del dolor d’esquena entre els infants és el pes de les motxilles que carreguen i que mai haurien de superar el 10% del seu pes corporal.
Pel doctor Francisco Kovacs, president de la fundació homònima, la solució passa per reduir el pes de la càrrega que traginen els escolars, la instal·lació de guixetes a les escoles perquè els nens puguin deixar-hi el material o la divisió dels llibres de text en diferents volums.
Les motxilles que tenen rodes i, en tot cas, portar-la penjada de les dues nanses i ben aprop del cos perquè no es bellugui, també són mesures fàcils d’adoptar.

La importància de l’exercici físic
Un aspecte clau, però, és la pràctica d’activitats físiques i exercici, “indispensables perquè la columna adquireixi la seva forma definitiva i amb un efecte positiu per a la prevenció i tractament del mal d’esquena”, assenyala Kovacs. El sedentarisme no només dificulta el desenvolupament normal de la columna, sinó que comporta pèrdua de força i resistència muscular i fa que l’esquena sigui més vulnerable a l’excés de càrrega.

Font: Diari ara

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24