DESPERTAR L'HÀBIT LECTOR DES DE CASA



La lectura és un instrument fonamental en el procés de coneixement i de maduració personal dels nostres fills. Les bones lectures poden deixar empremta, desperten aficions i interessos nous, eduquen la sensibilitat, faciliten el desenvolupament de la fantasia i de la creativitat, ens proporcionen nous coneixements… 

El Departament d'Ensenyament participa en el Pla Nacional de Lectura establint com a objectiu estratègic la millora de l'èxit escolar de tots els alumnes. I ho fa potenciant la lectura sistemàtica en totes les àrees i matèries del currículum al llarg de tota l'educació bàsica per augmentar la competència comunicativa lingüística i el desenvolupament de l'hàbit lector dels infants i joves, tenint present que la competència lectora és a la base de molts dels aprenentatges i un requisit per participar amb èxit en bona part dels àmbits de la vida adulta.

Ara bé, aconseguir que els nostres fills obtinguin l'hàbit de lectura depèn, en gran mesura, de la nostra tasca. L'escola té un paper molt important en l'aprenentatge i el foment de la lectura dels nostres fills, però el gust per llegir va més enllà i no es podrà aconseguir plenament sense la nostra col·laboració. És important fomentar la lectura en els nens des dels primers mesos de vida i acompanyar-los en tot el procés. 

Aquí teniu un tríptic informatiu amb uns consells sobre COM PODEM FER DELS NOSTRES FILLS I FILLES UNS BONS LECTORS.  

I també un enllaç amb ACTIVITATS PER ALS NOSTRES FILLS.

FONT: Família i Escola - Generalitat de Catalunya

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24