LA IMPORTÀNCIA D'ESMORZAR BÉ

Font: Ara Criatures

Segons els experts en la matèria, la influència de l’esmorzar sobre el rendiment acadèmic està tenint un marcat interès en el camp de la investigació, especialment entre els nens i els adolescents, ja que s'ha pogut observar que la capacitat intel·lectual dels nens que no esmorzen, no és tan eficient per a resoldre problemes com la d'aquells que si esmorzen.

En aquest sentit, els experts apunten que una correcta alimentació comença per un esmorzar adequat i que la infància és el millor període per a fomentar l'hàbit de l’esmorzar correcte. Un hàbit que no ha de perdre's després en l'adolescència ni en l'etapa adulta. “Sembla ser que la causa és que l’esmorzar, especialment si és ric en carbohidrats, proporciona glucosa, que és el millor carburant per al cervell”.

Els nens que prescindeixen de l’esmorzar provoquen un desequilibri en el seu patró alimentari per dos motius. En primer lloc per l'absència dels nutrients bàsics que aporten la llet, la fruita i els cereals. Però a més, el fet s'agreuja a l'ésser en la majoria de les ocasions substituït a mitjan matí per la ingesta d'altres productes rics en greixos saturats, sucres, i fins i tot sal; tots ells components que consumits en excés no són saludables.

L'adequat desenvolupament intel·lectual i emocional del nen és un factor de protecció contra l'obesitat, i s'ha demostrat que la menor estimulació cognitiva és un dels principals factors implicats en el desenvolupament d'obesitat en nens.

Per tots aquests motius, resulta crucial que, tant en l'àmbit escolar com en el familiar, es porti a terme una bona educació nutricional que asseguri la salut física i mental en la infància i l'adolescència. De fet, els experts destaquen que una persona que hagi seguit durant els seus primers anys de vida unes bones pautes nutricionals tindrà menys risc de patir depressió, fatiga, inseguretat personal i aconseguirà una major concentració mental i, en conseqüència, un millor rendiment intel·lectual.

Font: Portalfarma

Per saber-ne +




Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24