CADENA HUMANA PER LA LLENGUA



L’ajuntament de Folgueroles, l’escola pública de mossèn Cinto, l’Ampa  de l’escola  i la Fundació Jacint Verdaguer organitzen  un acte conjunt de reivindicació de la llengua catalana a l’escola que consistirà en fer una cadena humana que unirà l’escola amb el museu Verdaguer i el monument a Verdaguer que es dreça a davant de l’ajuntament.

Folgueroles pel fet de ser el poble natal del poeta Jacint Verdaguer té la responsabilitat de defensar la llengua en reconeixement del  seu fill més il·lustre que va enaltir la llengua catalana i la va situar al nivell de les llengües literàries d’Europa.

 El poeta, en un discurs pronunciat a Berga un any abans de morir, compara la nostra cultura amb un arbre el “Pi de les tres branques” i diu:

Ensenya-lo al qui vinga de la part de dellà de l’Ebre o dels Pirineus, i esbrinau-li el bell simbolisme que inclou. Mostrau-lo a propis i a estranys, i dieu-los a tots, ben  alt, que a Catalunya l’arbre de la Pàtria és venturosament l’arbre de la Fe, i que l’arbre de la Fe és l’arbre de la Pàtria.

Al cap de més de cent anys, la nostra llengua continua necessitant l’esforç de tots els seus parlants per fer-se sentir ; i per això  volem cridar ben alt que  llengua és la màxima expressió d’una cultura i  som hereus de la llengua de Verdaguer.


PROTOCOL DE L’ACTE

Data
18 de desembre

Horari
11,15 h
Concentració de participants
Lloc 1 : davant de l’Escola Mossèn Cinto
Lloc 2 : davant de la Casa Museu Verdaguer

11,45h h
 Tancament de la cadena

12 h
Concentració de tots els participants a la plaça Verdaguer davant del monument al poeta
Lluís Soler llegirà un fragment del discurs pronunciat per Jacint Verdaguer en el Certamen literari de Berga l’any 1901

Cloenda
Cant conjunt dels Segadors

Documents adjunts:

Nota de premsa
Discurs de Berga

Font: Fundació Jacint Verdaguer

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24