EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024
Us volem presentar la proposta que fa l’AFA de les activitats extraescolars pel curs 2023/2024.
Aquest any les activitats extraescolars començaran el 13 de setembre.
Us informem que les inscripcions es faran directament amb les empreses des d’avui fins al 20 d’agost de 2023.
Us adjuntem informació important de cara a les extraescolars del curs vinent, així com un resum d’horaris i preus de les activitats que s’ofereixen. Podeu veure la graella clicant a EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024.
Informació General:• Les activitats extraescolars s’iniciaran el dimecres 13 de setembre de 2023 i finalitzaran el 31 de maig de 2024, coincidint amb el calendari escolar del centre (els festius escolars no hi haurà activitat extraescolar).
• Totes les activitats extraescolars tenen un mínim i un màxim d’inscripcions. Si el nombre d’inscrits fos superior al nombre màxim de places es confirmaran les places disponibles per estricte ordre d’inscripció. Si el nombre d’inscrits fos inferior al nombre mínim de places necessàries per començar l’activitat extraescolar l’empresa es reserva el dret d’anul·lar-la.
• Només es poden inscriure a les activitats de migdia aquells alumnes que facin ús del menjador. Recordeu que a les activitats de dimecres si hi poden participar els/les alumnes que no facin ús del servei de menjador.
• A les activitats de tarda, els alumnes poden portar un petit berenar.
• Només es podrà donar de baixa de l’activitat extraescolar al final de cada trimestre (encara que les quotes siguin mensuals, caldrà pagar tot un trimestre sencer).
• Les extraescolars les cobrarà l’empresa que ofereix l’activitat extraescolar a través de domiciliació bancària.
• Les entrades i sortides seran pel C/ Vilanova (aparcament de sorra), excepte la sortida de l’activitat que s’ofereix en horari de 16:15 a 17:15 de dimecres (Anglès pels alumnes de 6è a 2n ESO), que sortiran per la plaça Roviretes.
Mix Arts (Arts Escèniques i Arts plàstiques)
Alquímia alquimiavic@gmail.com o al telèfon 639774389 (Josep)
En l’extraescolar d’ART es faran moltes activitats creatives, és a dir, dibuix, pintura, fang, manualitats de tots tipus, farem collage, llegirem i inventarem contes i els interpretarem.
També realitzarem arts escèniques com teatre, clown i moviment lliure. L’objectiu és que el
nen/a expressi el que té a dins a través de les diferents arts proposades.
Cuina
Alba Generó
albagenero@gmail.com
Activitat lúdica, d'aprenentatge, per fomentar bons hàbits alimentaris, descobrir nous aliments, l’origen, el gust... Reciclar, compartir, col·laborar... i passar-ho molt bé! Cada cuiner elabora la seva recepta, saludable, dolça o creativa.
INSCRIPCIÓ: Enviar DOCUMENT a albagenero@gmail.com
Anglès
FES Idiomes
marta.surinach85@gmail.com
El coneixement de la llengua anglesa ha esdevingut una necessitat en el món actual, tan a nivell professional com també personal, és per això que el seu aprenentatge és tan necessari. En aquesta activitat ampliem l’aprenentatge de l’anglès d’una forma lúdica i potenciant el llenguatge oral, adaptant-nos a les necessitats de cada infant.
INSCRIPCIÓ NOUS alumnes: enviar DOCUMENT a marta.surinach85@gmail.com
INSCRIPCIÓ d’alumnes que ja han realitzat l’activitat altres cursos: Dades i autoritzacions curs 23-24
Ioga
Berta Arumí
heyamayoga.berta@gmail.com
Els objectius d’aquestes sessions són, a part que aprenguin aquesta eina que és el ioga i tots els seus beneficis, que aprenguin a respectar-se entre uns i altres, a acceptar-se.
A les sessions de ioga aprendran a respirar, a jugar fent postures de ioga, a relaxar-se, a tractar-nos bé entre uns i altres. Aprendran a tenir més consciència
corporal, respiracions i a regular una mica més les seves emocions. Acompanyo a través de l'escolta i la confiança als infants en processos que ells ho necessitin, aprenem a gestionar les emocions i a saber per què actuem d'una manera i no d'una altra. Aprenem a escoltar-nos de mica en mica. Treballarem des de la positivitat i l'amor, des d'aquí hi ha els canvis.
INSCRIPCIÓ: Enviar correu a heyamayoga.berta@gmail.com
Ordinografia
La Rutlla
info@larutllalleure.cat
Activitat en la qual s’aprenen els moviments correctes dels dits de les mans al teclat de l’ordinador per assolir la màxima velocitat a l’hora de teclejar.
INSCRIPCIÓ: enviar DOCUMENT a info@larutllalleure.cat
Karate
Dolors Franquesa de l’escola Shin Gi Tai Karate Dojo
dolorsfranquesa@gmail.com
El Karate és una art marcial noble. És un estil de lluita que utilitza el cos i les mans buides, com a mètode de defensa. El nostre estil, Rocky- Ruy es basa en la salut. Treballa l’estructura, l’eix, a través de moviments naturals i simples per tal de trobar la pròpia mobilitat, potència i rapidesa. Més enllà de tot això busca el connectar amb un mateix, amb la pròpia energia interior. L’actitud i el respecte vers un mateix i cap als altres són els dos grans pilars inicials en la pràctica del Karate.
Cal arribar canviat de casa.
Robòtica
Robo-Tic toni@robo-tic.cat
Amb els alumnes de 1r a 3r treballem la robòtica amb el Kit de robòtica LEGO WeDo. Aprenen a muntar petites màquines que funcionen amb motors i sensors. Per fer-les funcionar les han de programar amb un software especialment dissenyat pels més petits. També els introduïm en el món de la programació amb Scratch, aprenen a utilitzar l’entorn i a fer senzills programes. A final de curs, els oferim la possibilitat de participar en un concurs de Robòtica organitza’t per RoboTIC on tenen la possibilitat de posar en pràctica els coneixements treballats a l’aula.
Amb els alumnes de 4t a 6è treballem la robòtica amb el Kit de robòtica LEGO Mindstorms. Els alumnes aprenen a construir diferents màquines i robots que funcionen amb motors i sensors, després els programen perquè funcionin i siguin capaços de superar diferents reptes. També els ensenyem a programar videojocs senzills amb Scratch, per tal d’aprofundir en diferents tècniques de programació. A final de curs, els oferim la possibilitat de participar en un concurs de Robòtica
organitza’t per RoboTIC on tenen la possibilitat de posar en pràctica els coneixements treballats a l’aula.
Robòtica ESO. Amb els alumnes de secundària treballem nous materials de programació com per exemple App inventor, la qual serveix per a programar aplicacions per a mòbil, i se’ls inicia en el món del disseny 3D a través d’Sketch up. També treballem la robòtica de Lego Mindstorm EV3 a un nivell més avançat. A final de curs, els oferim la possibilitat de participar en un concurs de Robòtica organitza’t per RoboTIC on tenen la possibilitat de posar en pràctica els coneixements treballats a l’aula.
SurfSkate
Naraua narauasurf@gmail.com
El surfskate és un patinet amb un eix dissenyat per poder fer moviments de surf i snowboard. Els primers models de surfskate van aparèixer els anys noranta amb l'objectiu de continuar fent surf els dies que no hi havia onades i, per tant, és un esport amb una gran connexió amb la naturalesa. El surfskate és una activitat molt dinàmica i divertida apta per a totes les edats. En ser una activitat de lliscament, millorem: ● Tècniques específiques per poder realitzar surfskate que després es poden aplicar en altres esports de lliscament com l’esquí o el surf. ● Les habilitats físiques com l'equilibri, la coordinació i la fluïdesa de moviment. ● La força, la resistència de cames i la capacitat aeròbica. ● La capacitat cardiorespiratòria. ● El contacte amb la natura.
Per nosaltres el més rellevant és gaudir del procés d’aprenentatge, sense obsessionar-nos amb el resultat, ja que entenem que aquest és una conseqüència de la pràctica que es realitza des del gaudi.
Per altra banda, com que el surfskate està vinculat al surf, també treballem coneixements com la meteorologia, els punts cardinals i la geografia.
Costura Creativa
Carme Pi - Taller d’Art i Cultura.
carmepiborras@gmail.com
En aquesta activitat es tracta d’aprendre a cosir, tot divertint-se i creant
tot tipus de peluixos, clauers, titelles, etc.
Ja de bon començament amb les primeres puntades comencen a crear i això els motiva molt. De seguida van veient un resultat, i a mesura que va avançant el curs van realitzant coses més complicades.
Què fem al dia a dia d’una classe? A principi de curs jo els hi dono molt
preparat perquè ells vagin aprenent a enfilar l’agulla, fer el nus, les
primeres puntades, i més endavant ja trien el que volen
fer, preparen el patró, el retallen, ho marquen a la roba i ho preparen per
començar a cosir.
Aprofitem les dates assenyalades per fer les diferents creacions per
Nadal guarniments per l’arbre, ninots de neu a partir d’un mitjó,.. per Sant
Jordi fem roses amb tela, punts de llibres,..
INSCRIPCIONS:
Enviar DOCUMENT a carmepiborras@gmail.com
BON ESTIU!
Comissió d’extraescolars
AFA Institut Escola Mossèn Cinto