UNA MARE NO FALLA MAI...


Acaba de publicar-se al nostre país el llibre Las madres nunca se equivocan (Ed.Libros del Silencio) de Giovanni Bollea, considerat el pare de la moderna neuropsiquiatria infantil. L’últim assaig d’aquest autor sobre l’educació dels fills s’ha convertit en tot un fenomen a Itàlia.

El llibre no és un manual dels pares perfectes, ni molt menys una llista prescriptiva dels passos que s’han de seguir per a educar correctament als fills. El seu missatge bàsic és que, sense buscar únicament l’excel·lència, els pares comparteixin amb els fills l’amor, l’afecte i la tendresa. Per a aconseguir-ho: apel·la al sentit comú i a la intuïció, descarta amb decisió i seguretat tòpics que alteren els conceptes essencials de la relació entre pares i fills, i ofereix amb claredat, naturalitat i un punt d’humor una capacitat de comprensió i unes claus educatives que permeten afrontar amb serenitat els problemes específics que representa l’educació dels fills.

Tot això sense apartar-se de les coses quotidianes: l’escola, la televisió, les joguines, el menjar, els càstigs, els capricis... i centrant-se en situacions concretes com: l’ensenyament de la sexualitat, els problemes que poden sorgir entre els fills de diferents unions, i el síndrome de la soledat online (on els nens aprenen a obtenir satisfacció no del contacte humà amb amics i pares, sinó de la pantalla) entre d’altres.

D’aquesta manera, Bollea ens fa veure que una mare sempre sap què és el millor pel nen, doncs totes les mares són conscients que han de recórrer a l’amor, a l’exemple i a l’escolta per a fer del seu fill un nen feliç i un ésser autònom i responsable; o sigui, per a ensenyar-lo a viure.


Giovanni Bollea

Entrades populars d'aquest blog

EXTRAESCOLARS CURS 2023/2024

DOSSIERS I LLICÈNCIES 2023-24

ACOLLIDA I VIGILÀNCIES 2023/24